Casa > Notícies > Contingut

Anàlisi i manteniment de la causa per abrasió de peces de desgast de molins de pellets

Jun 20, 2019

Durant la producció de pinsos, si l'usuari no opera correctament el molí de pellet, sens dubte afectarà la vida útil del molí. Com podem evitar millor el desgast de les peces que porten el molí de pellets de pinso? Compartim amb vosaltres els següents mètodes d’anàlisi i manteniment de les peces que duien peces de pellet.


1. Granularitat de matèries primeres

Com que la finor de la matèria primera de la mòlta determina la superfície d’alimentació de pellets, com més fina és la mida de les partícules, com més gran és la superfície, més ràpid absorbeix la humitat del vapor, més fàcil és condicionar i formar les partícules. . La mida de partícules massa gruixuda augmenta el desgast de les matrius, augmenta el consum d'energia i disminueix la productivitat. D’acord amb els requisits dels fabricants de maquinària d’alimentació, la mida de partícules de les matèries primeres després de triturar-les hauria de passar per la pantalla de 8 malles, però el material de pantalla de 25 malla no hauria de ser superior al 35%. Als materials amb alt contingut en fibra bruta, s’hauria d’afegir una certa quantitat d’oli en el procés de granulació per reduir la fricció entre el material i el matriu d’anell i l’aspecte de les partícules d’aliment formades ha de ser suau.


2. Neteja de matèries primeres

Si el material conté massa impureses de ferro, amb el resultat d'un desgast més ràpid del matriu, això hauria de ser causat per l'atenció de l'operador de molins de pellets, per tant, abans del processament de la matèria primera, la neteja és molt important.


3. addició de vapor

L'addició de vapor al procés de granulació és benefici per suavitzar i lubricar el material, reduint així el desgast del material a la màquina i augmentant-ne la producció. Generalment, la pressió varia amb la varietat de materials premsats. Després d’afegir vapor, el contingut d’humitat dels materials hauria d’arribar al 16% ~ 17% i la temperatura dels materials després del condicionament s’hauria de controlar a 78 ~ 87 ℃.


4. El buit entre la matriu i el corró

La instal·lació incorrecta de l’angle de l’alimentador comportarà una distribució desigual dels materials entre la matriu i el corró, cosa que comportarà una distribució desigual del desgast entre la matriu i el corró amb el pas del temps. Si el buit és massa petit, agreujant el desgast a la superfície de la matriu i del corró, sobretot durant el funcionament buit quan l’equip s’inicia i s’atura, aquest efecte de desgast és més intens, el buit entre el motlle d’anell i el corró de premsa és de 0,2 ~ 0,4 mm, es té un valor reduït en prémer l’alimentació de petit diàmetre o en substituir el motlle nou.

5. Mètode de manteniment

1) Cal esbandir el nou motlle d'anells després de cada ús. Després de 15 a 20 vegades d'esbandir, no es tornarà a esbandir.

2) La màquina d'alimentació de pellets ha d'utilitzar la potència d'acord segons les instruccions. Rendiment massa baix, de baix efecte; Massa residus d’energia elèctrica, accelerar el desgast de la màquina, reduir la vida útil.

3) Després de processar cada aliment de pellets de 1000kg, s'ha d'utilitzar la placa de matriu al costat oposat per evitar que s'aconsegueixi una reducció de la vida útil.

4) Netegeu la pols a la superfície de l'equip regularment i afegiu-hi oli lubricant regularment per assegurar que el granulador funciona en un bon estat de lubricació.

5) Retireu sempre el material residual de la funda d'anell.

6) Abans de cada canvi, empleneu l’oli lubricant en la norma d’ompliment d’oli de l’eix excèntric de dos corrons.

7) Comproveu regularment les matrius de l'anell, el rodet, la talladora, la fulla, el cinturó i altres peces fàcilment desgastables i ajusteu-les o substituïu-les a temps per assegurar el treball normal i eficaç del granulador.

8) Manteniment de les rodes de premsa i les peces de transmissió.

El coixinet s’ha de netejar cada 2-5 dies laborals i s’ha d’afegir greix a alta temperatura d’acord amb els requisits del manual. Es neteja i es lubrificarà l’eix principal cada dos mesos i la neteja i la conservació de la caixa d’engranatges mig any. El cargol i la substitució del cargol de la peça de transmissió es realitzaran en qualsevol moment. Després del desgast de les rodes de pressió, substituïu el cinturó de la roda de pressió o substituïu un conjunt de rodes de pressió; Si el coixinet es troba solt o tancat, substituïu el coixinet o substituïu-lo. Substituïu-lo per un altre si l'anell es morirà envellit, es desgasta, ferit.

9) Comproveu cada cargol a la sala de granulació abans del canvi per veure si el cargol i el rascador estan solts.

10) Abans de començar, comproveu el buit entre el rodet i la matriu de l'anell i ajusteu-lo raonablement per assegurar la diferència entre el rodet i la matriu.

11) Comproveu la distància que hi ha entre el ganivet i la matriu de l'anell abans del canvi, assegureu-vos que no sigui inferior a 3mm

12) Comproveu que totes les parts de la màquina presenten fuites d’oli en qualsevol moment.