Casa > Notícies > Contingut

Per millorar la quantitat d'aliments eficaçment, actualitzant la tecnologia de processament

Mar 28, 2020

5e7859245edd7

Durant el procediment de producció de pinsos, hi ha tres punts principals que influeixen en els productes; qualitat: qualitat de les matèries primeres, fórmula de pinsos i tecnologia de processament. Si bé la qualitat de les matèries primeres i la fórmula han estat ben controlades, moltes empreses de pinsos busquen una millora de la tecnologia de processament per proporcionar al mercat millors productes.

1. Control de la humitat

Durant els processaments s'han de preocupar els següents:

a) Com millorar la qualitat de la pelletització.

b) Com reduir la pols.

c) Com millorar l'eficiència de processament de cada torn de treball i disminuir el consum d'energia de processament.

d) Com fer servir el vapor de manera eficient perquè es refredi completament per mantenir la humitat dels pinsos.

2. Control de la neteja de matèries primeres

Sense netejar-se prèviament, les impureses de les matèries primeres poden influir molt en la qualitat dels pinsos i fins i tot afectar la partició de les aus de corral. Al mateix temps, aquestes impureses també poden perjudicar els equips durant el processament, reduint la capacitat de la planta.

És ben reconegut que, per a les empreses de transformació de pinsos, cal tenir en compte en primer lloc equips de neteja magnètica en el procés d’eliminació de la impuresa, ja que aquest tipus de netejador pot protegir l’equip i netejar millor les fitxes de les matèries primeres alhora.

3. Procés de rectificació de les matèries primeres

La mòlta de matèries primeres té un paper important en l’elaboració de pinsos que, òbviament, influeix en la partició de les aus de corral. Al reduir el grau de pellets en matèries primeres, es pot ampliar la superfície de pinsos, cosa que augmenta la possibilitat que la nutrició en pinsos tingui contacte amb l’enzim digestiu. En aquest cas, es pot augmentar la proporció d’ús de nutrients en els pinsos. Per satisfer el requisit de finor, el procés de mòlta s'ha desenvolupat gradualment, des de la mòlta única fins a la doble esmerilada i polvorització.

4. Procés de mescla

La uniformitat dels materials garanteix la cohesió de la qualitat del producte. En general, el CV no hauria de valorar més del 7%. La uniformitat és especialment més important per a alguns materials afegits en una quantitat petita o fins i tot en una petita escala. Els diferents equipaments varien molt en l'efecte de barreja que influeix fins a cert punt en el creixement de les aus. Per tant, a l’hora d’escollir un mesclador, els productors haurien de parar més atenció a cada paràmetre tècnic per tal de garantir la qualitat dels pinsos.

5. Procés de pelletització

Durant el processament d’aliments, és molt important el procés de pelletització, un enllaç de connexió entre processos anteriors i posteriors. La pelletització consisteix generalment en tres parts: preprocessament (elecció magnètica, addició i retenció de líquids), pelletització i post processament (refrigeració, molla i classificació). Després d'això, els materials es converteixen en pellets de pols. Durant aquest procés, s'han de tenir en compte tant l'eficàcia de la producció com la qualitat del producte, els índexs físics de la duresa del pellet, la relació en pols, la solubilitat en aigua, la temperatura després del refredament, etc.

6.Conclusió

La tecnologia de processament està formada per la millora d'equips, la tecnologia avançada i la gestió de la producció. No és només una simple barreja de les anteriors, sinó també comprensió de la connexió, ús de fluïdesa i processament de detalls. Els equips, especialment els desfasats, que no poden satisfer el processament de pinsos, s’han d’actualitzar o substituir, per tal de millorar la tecnologia de processament i la qualitat dels pinsos.